Jak to działa?

  • Wypełnij formularzi dokonaj opłaty
  • Dostarczwymagane dokumentyZamów kuriera
  • Odbierzgotową wizę
Rodzaje zamawianych wiz
Cel: zwiedzanie
Cel: biznes
Cel: odwiedziny znajomych, rodziny
Cel: tranzyt do 5 dni




Wymagane dokumenty
Wiza turystyczna

wniosek

- wypełniony komputerowo i podpisany osobiście przez wnioskodawcę formularz wniosku o wydanie wizy. Formularz wniosku należy wypełnić na stronie internetowej Ambasady Białorusi i wydrukować (w wyjątkowym wypadku wypełnić drukowanymi literami łacińskimi, jednym długopisem);

- zdjęcie powinno mieć wymiary 35 x 45 mm. na jednolitym jasnym tle, na wprost, wyraźne, bez odcieni i przebarwień, 70-80% zdjęcia w układzie pionowym powinna zajmować twarz, nie starsze niż 6 miesięcy (typ: zdjęcie paszportowe);

- paszport.

Paszport powinien zawierać podpis i być ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy oraz koniecznie zawierać czyste strony (co najmniej są 2);

Ubezpieczenie zdrowotne

Signal Iduna, Axa, lub Europa. Ubezpieczenie powinno pokrywać wszystkie zaplanowane dni pobytu w okresie ważności wizy (suma ubezpieczenia min. 10.000 euro

-Jeżeli wnioskodawca jest osobą niepełnoletnią wymagane są kopie stron paszportów rodziców, zawierające dane osobiste ze zdjęciem

Wiza prywatna

wniosek

- wypełniony komputerowo i podpisany osobiście przez wnioskodawcę formularz wniosku o wydanie wizy. Formularz wniosku należy wypełnić na stronie internetowej Ambasady Białorusi i wydrukować (w wyjątkowym wypadku wypełnić drukowanymi literami łacińskimi, jednym długopisem);

- zdjęcie powinno mieć wymiary 35 x 45 mm. na jednolitym jasnym tle, na wprost, wyraźne, bez odcieni i przebarwień, 70-80% zdjęcia w układzie pionowym powinna zajmować twarz, nie starsze niż 6 miesięcy (typ: zdjęcie paszportowe);

- paszport.

Paszport powinien zawierać podpis i być ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy oraz koniecznie zawierać czyste strony (co najmniej są 2);

Ubezpieczenie zdrowotne

Signal Iduna, Axa, lub Europa. Ubezpieczenie powinno pokrywać wszystkie zaplanowane dni pobytu w okresie ważności wizy (suma ubezpieczenia min. 10.000 euro

-Jeżeli wnioskodawca jest osobą niepełnoletnią wymagane są kopie stron paszportów rodziców, zawierające dane osobiste ze zdjęciem

-KSERO PIERWSZEJ STRONY PASZPORTU I STRONY Z MELDUNKIEM OSOBY ZAPRASZAJĄCEJ Z BIAŁORUSI LUB ZAPROSZENIE OD OSOBY PRYWATNEJ Z URZĘDU OBYWATELSTWA I IMIGRACJI

Wiza biznes

wniosek

- wypełniony komputerowo i podpisany osobiście przez wnioskodawcę formularz wniosku o wydanie wizy. Formularz wniosku należy wypełnić na stronie internetowej Ambasady Białorusi i wydrukować (w wyjątkowym wypadku wypełnić drukowanymi literami łacińskimi, jednym długopisem);

- zdjęcie powinno mieć wymiary 35 x 45 mm. na jednolitym jasnym tle, na wprost, wyraźne, bez odcieni i przebarwień, 70-80% zdjęcia w układzie pionowym powinna zajmować twarz, nie starsze niż 6 miesięcy (typ: zdjęcie paszportowe);

- paszport.

Paszport powinien zawierać podpis i być ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy oraz koniecznie zawierać czyste strony (co najmniej są 2);

Ubezpieczenie zdrowotne

Signal Iduna, Axa, lub Europa. Ubezpieczenie powinno pokrywać wszystkie zaplanowane dni pobytu w okresie ważności wizy (suma ubezpieczenia min. 10.000 euro

-Jeżeli wnioskodawca jest osobą niepełnoletnią wymagane są kopie stron paszportów rodziców, zawierające dane osobiste ze zdjęciem

ZAPROSZENIE OD BIAŁORUSKIEJ FIRMY. Blankiet proszę przesłać partnerom na Białoruś do KOMPUTEROWEGO WYPEŁNIENIA oraz podpisania i przypieczętowania pieczęcią firmową oraz szefa firmy. Następnie poprosić ich o kolorowy skan.

Wiza pracownicza

wniosek

- wypełniony komputerowo i podpisany osobiście przez wnioskodawcę formularz wniosku o wydanie wizy. Formularz wniosku należy wypełnić na stronie internetowej Ambasady Białorusi i wydrukować (w wyjątkowym wypadku wypełnić drukowanymi literami łacińskimi, jednym długopisem);

- zdjęcie powinno mieć wymiary 35 x 45 mm. na jednolitym jasnym tle, na wprost, wyraźne, bez odcieni i przebarwień, 70-80% zdjęcia w układzie pionowym powinna zajmować twarz, nie starsze niż 6 miesięcy (typ: zdjęcie paszportowe);

- paszport.

Paszport powinien zawierać podpis i być ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy oraz koniecznie zawierać czyste strony (co najmniej są 2);

Ubezpieczenie zdrowotne

Signal Iduna, Axa, lub Europa. Ubezpieczenie powinno pokrywać wszystkie zaplanowane dni pobytu w okresie ważności wizy (suma ubezpieczenia min. 10.000 euro

-Jeżeli wnioskodawca jest osobą niepełnoletnią wymagane są kopie stron paszportów rodziców, zawierające dane osobiste ze zdjęciem

-Ważną wizę do państwa docelowego, oraz jej ksero

-Kopię biletu lotniczego (kolejowego) lub ubezpieczenie

podanie od firmy (dla kierowców)

Jak chcesz zapłacić?
Regulamin świadczenia usług oferowanych przez E-pok.expert sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.
Płatność przelewem
Payment Information

Potrzebujesz pomocy przy formularzu?

Wniosek wizowy

Dodatkowe informacje.

Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wizy liczony jest od momentu otrzymania przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów.

Konsulat jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-12, odbiór paszportów 15-16

Czas rozpatrzenia wniosku wizowego:
w trybie normalnym – do 5 dni roboczych od daty złożenia w konsulacie*
w trybie ekspresowym – w ciągu 48 godzin d daty złożenia w konsulacie*

*Czas rozpatrzenia wniosku wizowego może być przedłużony przez konsula

Konsul może zażądać dodatkowych dokumentów.

FAQ

Nasze serwisy:e-pok.plcITcloud.pl