Jak to działa?

  • Wypełnij formularzi dokonaj opłaty
  • Dostarczwymagane dokumentyZamów kuriera
  • Odbierzgotową wizę
| Resume a previously saved form
Dokończ później

Aby dokończyć ten formularz później, prosimy o podanie adresu email oraz hasła.

Rodzaje zamawianych wiz
Cel: zwiedzanie, wizyta u rodziny lub znajomych, załatwianie spraw prywatnych.
Cel: udział w targach, konferencjach
Cel: nauka lub kursy ponad 6 miesięcy
Cel: Praca ponad 6 miesięcy
Wymagane dokumenty
Wiza turystyczna

- wniosek wizowy

Należy go wypełnić czytelnie, wpisując prawdziwe i kompletne dane. W przeciwnym razie wniosek może zostać odrzucony a wnioskodawca sam poniesie wszystkie związane z tym konsekwencje. Wypełniając formularz, można się posługiwać jednym z trzech języków: polskim, angielskim lub chińskim.

- paszport
w dniu złożenia w Wydziale Konsularnym ważność tego dokumentu musi wynosić jeszcze przynajmniej 6 miesięcy + minimum 6 stron wolnych obok siebie

- aktualne zdjęcie
Jedna fotografia czarno-biała lub kolorowa (jak do polskiego paszportu)

- bilet lotniczy i rezerwacja hotelu

wystarczy wydruk rezerwacji z komputera

W przypadku gdy wybierają się Państwo do kogoś prywatnie zamiast rezerwacji hotelu potrzebne będą:

  • Zaproszenie od osoby prywatnej w języku angielskim z uwzględnieniem dat pobytu
  • Skan paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość zapraszającego obywatela Chin

Jeśli jadą Państwo odwiedzić rodzinę, wówczas:

  • Zaproszenie od osoby prywatnej w języku angielskim
  • Kopia karty stałego pobytu osoby zapraszającej
Wiza biznes

- wniosek wizowy

Należy go wypełnić czytelnie, wpisując prawdziwe i kompletne dane. W przeciwnym razie wniosek może zostać odrzucony a wnioskodawca sam poniesie wszystkie związane z tym konsekwencje. Wypełniając formularz, można się posługiwać jednym z trzech języków: polskim, angielskim lub chińskim.

- paszport
w dniu złożenia w Wydziale Konsularnym ważność tego dokumentu musi wynosić jeszcze przynajmniej 6 miesięcy + minimum 6 stron wolnych obok siebie

- aktualne zdjęcie
Jedna fotografia czarno-biała lub kolorowa (jak do polskiego paszportu)

- bilet lotniczy i rezerwacja hotelu

wystarczy wydruk rezerwacji z komputera

- aktualne zaproszenie z Chin

Wiza studencka

- wniosek wizowy

Należy go wypełnić czytelnie, wpisując prawdziwe i kompletne dane. W przeciwnym razie wniosek może zostać odrzucony a wnioskodawca sam poniesie wszystkie związane z tym konsekwencje. Wypełniając formularz, można się posługiwać jednym z trzech języków: polskim, angielskim lub chińskim.

- paszport
w dniu złożenia w Wydziale Konsularnym ważność tego dokumentu musi wynosić jeszcze przynajmniej 6 miesięcy + minimum 6 stron wolnych obok siebie

- aktualne zdjęcie
Jedna fotografia czarno-biała lub kolorowa (jak do polskiego paszportu)

- bilet lotniczy i rezerwacja hotelu

wystarczy wydruk rezerwacji z komputera- ORYGINAŁ zawiadomienia o przyjęciu do szkoły w Chinach

- dodatkowo wniosek wizowy dla cudzoziemców mających studiować w Chinach (formularz JW201 lub JW202)

- Formularz badań lekarskich

Posiadacz wizy tego typu powinien w ciągu 30 dni od wjazdu do Chin dopełnić formalności pobytowych w Biurze Bezpieczeństwa Publicznego. W przeciwnym razie jego pobyt stanie się nielegalny.

Wiza pracownicza

- wniosek wizowy

Należy go wypełnić czytelnie, wpisując prawdziwe i kompletne dane. W przeciwnym razie wniosek może zostać odrzucony a wnioskodawca sam poniesie wszystkie związane z tym konsekwencje. Wypełniając formularz, można się posługiwać jednym z trzech języków: polskim, angielskim lub chińskim.

- paszport
w dniu złożenia w Wydziale Konsularnym ważność tego dokumentu musi wynosić jeszcze przynajmniej 6 miesięcy + minimum 6 stron wolnych obok siebie

- aktualne zdjęcie
Jedna fotografia czarno-biała lub kolorowa (jak do polskiego paszportu)

- bilet lotniczy i rezerwacja hotelu

wystarczy wydruk rezerwacji z komputera - formularz badań lekarskich

- dodatkowo któryś z poniższych dokumentów:

„Zezwolenie na podjęcie pracy przez cudzoziemca", wystawione przez Ministerstwo Pracy i Ubezpieczeń Społecznych ChRL;

„Potwierdzenie zatrudnienia zagranicznego eksperta",

„Akceptacja zmian w stałym przedstawicielstwie zagranicznej firmy",

„Wyciąg z rejestru stałych przedstawicielstw zagranicznych firm",

„Legitymacja pracownika stałego przedstawicielstwa zagranicznej firmy",

„Zaświadczenie o zatrudnieniu cudzoziemca w Chińskiej Republice Ludowej",

„Zezwolenie na pobyt cudzoziemca w Chińskiej Republice Ludowej", wystawione przez lokalne Biuro Bezpieczeństwa Publicznego w Chinach.

Jak chcesz zapłacić?
Regulamin świadczenia usług oferowanych przez E-pok.expert sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie.
Płatność przelewem

91 1750 0012 0000 0000 3140 8326 Raiffeisen Polbank

Payment Information

Potrzebujesz pomocy przy formularzu?

Średnie nasze wynagrodzenie za pośrednictwo wizowe to 70zł

Dokumenty do pobrania.

Pobierz tutaj formularz wizowy

Przykładowo wypełniony wniosek

Dodatkowe informacje.

Czas wyrabiania wiz określony jest w dniach roboczych konsulatu i zaczynamy liczyć od momentu otrzymania kompletu dokumentów.

Konsulat w Warszawie czynny jest w poniedziałki, środy i czwartki w godznach 9-11.

Pamiętaj: dwa razy kilka godzin oczekiwania w kolejce od godziny 7 rano.

FAQ

  • Dlaczego mam Wam zaufać i wysłać oryginalny paszport?

    Klienci powierzają nam swoje bardzo ważne dokumenty, zarządzamy wrażliwymi danymi od 2012 roku. Ten czas pozwolił na zbudowanie zaufania i renomę Marki E-pok. Do uzyskania wizy rzeczywiście niezbędnę jest dostarczenie nam oryginalnego paszportu.

  • Czy mogę dostarczyć Wam osobiście dokumenty?

    Tak, zapraszamy do siedziby naszej firmy w Warszawie przy Al. Armii ludowej 6/164

  • O jaką wizę aplikować, jeżeli odbywam płatny staż/praktyki w Chinach?

    Jeżeli otrzymujesz wynagrodzenie w Chinach, powinnaś aplikować o wizę pracowniczą.

  • Czy mogę otrzymać wizę turystyczną wielokrotną?

    Niestety konsulat takich wiz nie wydaje, chyba, że lecisz do rodziny.

  • Czy obcokrajowiec mieszkający w Polsce może aplikować o wizę chińską?

    Tak, Należy posiadać kartę pobytu lub dokument potwierdzający zameldowanie stałe/tymczasowe w Polsce (ważne na czas, na jaki ma obowiązywać wiza). Do dokumentów należy dołączyć kopię jednego z wyżej wymienionych dokumentów.

  • Kiedy ubiegać się o wizę do Chin przed podróżą?

    Proponujemy złożyć wniosek wizowy na miesiąc-dwa miesiące przed planowaną podróżą do Chin.

  • Nie mam biletu lotniczego ani hotelu, czy bez tego mogę ubiegać się o wizę?

    Aby ubiegać się o wizę chińską, wystarczy posiadać jedynie rezerwację biletu lotniczego.

  • Od kiedy i do kiedy wiza jest ważna?

    Wiza jest ważna od daty jej wystawienia do terminu ważności wskazanego na wizie. Wygasa po jej wykorzystaniu.

  • Mam zamiar odwiedzić Pekin, a następnie udać się do Hong Kongu lub na Filipiny, na koniec będę znowu wracał przez Pekin.

    Pobyt w Hong Kongu jest traktowany jako opuszczenie terenu Chin, dlatego będzie potrzebna wiza dwukrtornego wjazdu na teren Chin.

  • Dlaczego warto, żeby moją wizą zajął się pośrednik?

    Przed Konsulatem są bardzo duże kolejki oczekujących już od godziny 6:30-7 rano, więc trzeba stać w kolejce minimum 2 razy. Korzyści są proste i oczywiste.

  • Co po uzyskaniu wizy?

    Wjazd do Chin musi się odbyć nie później niż 3 dni przed końcem ważności wizy. Wiza chińska jest ważna od daty wydania przez 3 lub 6 miesięcy i od momentu wjazdu jest liczony czas pobytu.

  • Kiedy jest czynny konsulat?

    Konsulat jest czynny w poniedziałek, środę i czwartek w godzinach 9-11.

Malejące ceny. Więcej osób - mniej płacisz.

Nasze serwisy:e-pok.plcITcloud.pl